Apua ja tukea elämään

Diakoniatoimisto päivystää maanantaisin  klo 10-12 ja tiistaisin klo 14-16. Näinä aikoina voit tulla ilman ajanvarausta. Jos et pääse näinä aikoina, varaa aika diakoniatyöntekijöiltä (Anna-Kaisa Heikkilä 044 9771 322 ja Heli Laitakari 040 1799 739. Diakoniatoimisto on virastotalossa, Kyntäjäntie 1.

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet, hengelliset kysymykset ja mikä tahasa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijät ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Etelä-Pohjanamaan perheasiain neuvottelukeskuksen sivupiste sijaitsee seurakunnan virastotalolla, jonne on suora käynti myös Topeekan puolelta. Perheneuvoja Eija Harmasen vastaanotto on torstaisin. Ajanvaraus numerosta (06) 421 4200. Lisää tietoa löytyy täältä.

Kauhajoen seurakunnan papit: Jouko Ala-Prinkkilä, kirkkoherra puh. 050 4127 192, Antti Ala-Opas, rovasti puh. 040 5281 832, Jouni Niemi, kappalainen puh. 040 1875870, Tuomas Ala-Opas, seurakuntapastori puh. 045 2355 566, Tuula Paul, seurakuntapastori 040 8331 626.

Nuoret voivat ottaa mieltä painavissa asioissa yhteyttä seurakunnan nuorisotyönohjaajiin; Merja Alapiha puh. 050 3035 450 ja Sauli Pihlajakangas puh. 050 3584 415.

Kamppailetko päihdeongelmien kanssa? Kaipaatko vertaistukea? Seurakunnassamme toimii Tarmokas - päihteetön päivätoiminta. Ota yhteyttä päihdetyöntekijäämme Tarmo Peltoseen 050 3650 520.

Kriisitilanteissa päivystävän papin puh 040 139 8147.

Kun sinulla on tarvetta henkilökohtaiseen keskusteluun papin kanssa tai työntekijän kotikäyntiin, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon puh. (06) 2342 311.

Surupiiri kokoontuu seuraavan kerran syksyllä 2017.

Palveleva puhelin ja palveleva netti

Yhteystiedot ja palvelujen toimintatavat löytyvät sivun lopussa olevien linkkien kautta.

KÄYMME MYÖS KOTONA

Kotikäynnillä diakoniatyöntekijät kohtaavat ihmisen hänen omassa tutussa ympäristössään. Kotikäynneillä  tuetaan ihmisen yksilöllisyyttä. Kotikäynti on aina maksuton. Kotikäyntejä tehdään pyydettäessä vanhusten, mielenterveyskuntoutujien ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien luona.

Diakoniatyöntekijöihin saat yhteyden soittamalla Anna-Kaisa Heikkilä 044 9771 322 ja Heli Laitakari 040 1799739

YSTÄVÄPALVELU

Etsimme koko ajan ystäviä yksinäisille vanhuksille. Ystävä voi käydä juttelemassa vanhuksen kanssa vaikka parin viikon välein tai ulkoilla yhdessä. Ystävää kaipaavat myös nuoremmat ihmiset, joilla on vaikeaa elämässään. Lisäksi lapsiperheisiin tarvitaan ystäviä antamaan äidille hetken omaa aikaa.

Lisätietoja diakoniatyöntekijöiltä Anna-Kaisa Heikkilä 044 9771 322 ja   Heli Laitakari 040 1799739.

Tule ystäväksi, Sinua tarvitaan!

Yhteisvastuu-keräys tarvitsee sinua!

Toteutuakseen Yhteisvastuu-keräys tarvitsee useita käsiä ja jalkoja.

Voisitko se olla Sinä, joka kantaisit osan tästä yhteisestä vastuusta? Otatko haasteen vastaan?

Ota yhteyttä diakoniatoimistoon ja jutellaan lisää!

Daikoniatyöntekijä Heli Laitakari puh. 040 1799 739  on keräyspäällikkö, soita hänelle!

Tehdään yhdessä hyvää!

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Yhteisvastuu auttaa heikkoja ja hädänalaisia Suomessa ja kehitysmaissa.

Tukemme on mahdollisimman konkreettista – autamme ihmisiä auttamaan itse itseään. Avun saaminen ei katso syntyperää, uskontoa tai poliittista vakaumusta. Yli 60 vuoden aikana sadattuhannet ihmiset Suomessa ja kehitysmaissa ovat saaneet apua Yhteisvastuulta.

Suomalaiset lahjoittivat vuonna 2015 Yhteisvastuukeräykselle 3 604 838,87 euroa. Varoilla laajennetaan Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa koko maahan ja autetaan lapsia kouluun Haitissa.

Suomessa vuoden 2017 keräysvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa.

Harmaan eri sävyt -hankkeen päätavoitteena on ehkäistä ihmiskauppaa ja hyväksikäyttöä tavoittamalla, tunnistamalla ja tukemalla virallisten tukijärjestelmien ulkopuolelle putoavia ihmiskaupan tai ihmiskaupan kaltaisten rikosten uhreja.

Keräysvaroin muun muassa kehitetään tukihenkilötoimintaa sekä etsivää työtä ympäristöissä, joissa haavoittuvuus on suurta ja hyväksikäytön riskit merkittäviä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Keräysvaroilla tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi.

Vuoden 2017 keräyksen kansainvälisenä esimerkkikohteena olevassa Lähi-Idässä avustustyön painopisteenä Jordaniassa ovat koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12-30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.