Avioliiton esteiden tutkinta

Jotta voi mennä naimiisiin, täytyy ensin suorittaa avioliiton esteiden tutkinta. Tulkaa käymään kirkkoherranvirastossa yhdessä kihlakumppaninne kanssa tai voitte täyttää lomakkeen tässä ja palautaa se kirkkoherranvirastoon. Mikäli täytätte lomakkeen kotona, tarvitsette kahden todistajan allekirjoitukset.

Samalla voitte palauttaa myös lomakkeen, jossa kysytään lupa vihkimisen julkaisemiseen. Avioliittokuulutus voidaan lukea kihlakumppanien seurakunnan kirkossa minkä tahansa sunnuntain jumalanpalveluksessa ennen vihkimistä.  Aviolittokuulutuksen lukeminen jumalanpalveluksessa merkitsee seurakunnan esirukousta aiotun avioliiton puolesta. Mikäli kihlakumppanit kuuluvat eri seurakuntiin, kuulutus voidaan lukea jommankumman tai molempien seurakuntien kirkoissa.

Kuulutus voidaan lukea kirkossa vaikka toinen kihlakumppani kuuluisi väestörekisteriin.

Molemmat lomakkeet voi täyttää myös suoraan ilman todistajia  kirkkoherranvirastossa.

Oikeusministeriön esite avioliittolaista ja avioerosta löytyy tästä.

Ikimuistoiset häät Kauhajoella-esite löytyy tästä.

Yhteystiedot:

Kyntäjäntie 1
61800 Kauhajoki

puh.( 06) 234 2311.

Aukioloajat:
Maanantai, tiistai, keskiviikko, perjantai klo 9-14, torstaisin  klo 9-16.

Avioliittoasiat
puh. (06) 234 2311