Rippijuhlat

Rippijuhla eli konfirmaatio on kasteen jälkeen seuraava suuri kristillinen juhla. Rippijuhlia edeltää aina rippikoulun käyminen.

Rippikoulun konfirmaatio tapahtuu kirkossa messun yhteydessä. Nuori osallistuu uskontunnustukseen, jonka vanhemmat ja kummit lukivat hänen kastetilaisuudessaan. Nuori siunataan ja hänen puolestaan rukoillaan.

Konfirmaation jälkeen nuori voi käydä itsenäisesti ehtoollisella. Hän voi myös toimia kummina ja asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin täytettyään 18 vuotta. Kirkollisisssa vaaleissa voi äänestää täytettyään 16 vuotta. Rippikoulu on myös kirkollisen vihkimisen edellytys.

Aikuisen kaste sisältää myös konfirmaation. Kuitenkin rippikouluaikana kastettu nuori osallistuu yleensä oman rippikouluryhmänsä konfirmaatioon.

Konfirmaatiomessun jälkeen on tapana järjestää rippijuhlat. Ne voi järjestää kotona tai muussa sopivassa paikassa. Myös seurakunnalla on vuokrattavia tiloja, niistä voi kysyä kirkkoherranvirastosta.

Juhliin kutsutaan yleensä mukaan lähiomaiset, perheen ja nuoren ystävät sekä kummit. Juhliin voi kutsua myös rippikoulun isosia ja työntekijöitä. Juhlan ohjelmaksi riittää kahvittelu ja yhdessäolo.

Rippikoulu Kauhajoen seurakunnassa

Rippikouluun kutsutaan 15 vuotta täyttäviä nuoria. Siellä pohditaan yhdessä elämään ja uskoon liittyviä asioita. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Lisätietoa saat pastori Tuomas Ala-Oppaalta, p. 045 2355566.

Lue lisää rippikouluista.

Konfirmaatio kirkossa

• valkoinen alba muistuttaa kasteen armosta

• konfirmaatiomessut pidetään Kauhajoen kirkossa yleensä lauantaisin tai sunnuntaisin.

• nuoret saapuvat kirkkoon n. tuntia ennen konfirmaatiota

• kummit osallistuvat kummilapsen siunaamiseen konfirmaatiomessussa

2016 vuoden konfirmaatiomessut löydät tapahtumakalenterista.