Nukke-lapset käsikkäin kivellä

Päiväkerhot

Ilmoittautuminen Kauhajoen seurakunnan päiväkerhoihin kaudelle 2020-2021 on päättynyt. Hakuaika on helmikuussa, samaan aikaan kuin kaupungin varhaiskasvatuskerhoihin.

Vain muutama yksittäinen kerhopaikka on tällä hetkellä  vapaana, koska ryhmät pidetään pieninä korona-influenssan takia. Jos haluatte kerhoon,  kannattaa täyttää ja lähettää ilmoittautumislomake, niin otamme yhteyttä.  Kerhopaikkoja saattaa vapautua ympäri vuoden, ja sopiva kerho voi löytyä hyvinkin nopeasti. Kerhopaikkaa odotellessa voi tulla perhekerhoon tai hyödyntää LapsiParkkia. 5-6 vuotiaille on lisäksi oma iltakerho.

HAKULOMAKE (PDF)  -> Tulosta ja täytä, ja toimita joko paperisena tai sähköpostin liitteenä
HAKULOMAKE (Word) -> Täytä Wordissa, tallenna, ja lähetä sähköpostin liitteenä

Kerhot on tarkoitettu alueen 3-5-vuotiaille lapsille. Lapsi voi aloittaa kerhon elokuussa, mikäli täyttää kolme vuotta vuoden loppuun mennessä. Päiväkerhoja on eri kerhopisteissä 1-2 kertaa viikossa, aamu- tai iltapäivisin. Ryhmät muodostetaan ilmoittautuneiden mukaan. Pyrimme huomioimaan perheiden toiveet. Kerhoajasta ja -paikasta ilmoitetaan perheille kesän kynnyksellä.

Kerho on maksuton. Kotoa mukaan tarvitaan tossut ja välipalaevästä; esim. leipä tai hedelmä ja juoma.

Kauhajoen seurakunnan kerhossa lapsi on aikuisten silmäterä. Päiväkerhossa lapsi saa olla oma itsensä tutuksi tulevassa ryhmässä sekä hämmästellä ja kysellä. Hiljentyminen ja elämän ihmettely yhdessä luovat turvallisuutta ja kaverina olemisen taidotkin kasvavat. Ja mikä tärkeintä, kerhossa opitaan uutta Taivaan Isästä.

Päiväkerhoja ohjaavat ammattitaitoiset lastenohjaajat, jotka ovat koulutuksessaan syventyneet varhaiskasvatuksen kysymyksiin. Tutkiva oppiminen, ihmettelyn pedagogiikka ja ilmiölähtöisyys kuuluvat toimintaamme. Samoin musiikki ja eri taiteen muodot leikkiä unohtamatta. Lastenohjaajilla on aikaa pysähtyä kuuntelemaan lasta ja heidän kanssaan vanhemmat voivat keskustella kaikista lapseen ja perheeseen liittyvistä asioista.

Elokuussa 2020  kerhopaikat ovat:
Aron seurakuntakoti; Keskustie 4,
Männikön kerhohuone; Tuomaantie 3,
Lastentalo; Kyntäjäntie 1,

Tervetuloa seurakunnan päiväkerhoon!

Lisätietoja toiminnasta saat varhaiskasvatuksen ohjaajalta, p. 040 163 2110/ Eija Cederlöf