Lakeuden lähimmäiset on hanke, jolla pyritään yhteistyössä luomaan vapaaehtoistoiminnan verkosto sekä kehittämään vapaaehtoistoimintaa Suupohjan alueella. Hanke käynnistyi 2021, ja koulutukset järjestettiin keväällä 2022.

Tavoitteena on myös tukea pieniä seurakuntia, kuntia ja yhdistyksiä vahvistamaan vapaaehtoistoimintaansa. Hanke tarjoaa koulutuksellista ja toiminnallista tukea. Pyrimme vastaamaan ikääntymisen ja nuorten aikuisten poismuuton aiheuttamiin haasteisiin toiminta-alueella. Vapaaehtoistoiminnan vahvistaminen auttaa myös saavuttamaan säästöjä niukkenevien resurssien alueella.

Hankkeeseen osallistuminen on maksuton. Hankkeen rahoituksesta vastaa Kauhajoen seurakunta ja Kauhajoen kaupunki. Hanketta tukee myös Lapuan hiippakunnan kehittämisrahasto. Koulutuksen järjestää Kauhajoen kansalaisopisto.

Projektin aikana vapaaehtoistoiminnan vastuuhenkilöt saavat koulutusta koskien vapaaehtoisten rekrytointia, sitouttamista ja palkitsemista. Myös vapaaehtoistyöntekijöille järjestetään aloituskoulutus vapaaehtoisena toimimisesta. Alustana toimii vapaaehtoistyö.fi -sivusto, jota kukin toimija ylläpitää omissa nimissään, ja jossa vapaaehtoiset löytävät tehtäviä ja ilmoittautuvat niihin.

Alustaan voi tutustua osoitteessa: www.vapaaehtoistyo.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä