Vapaaehtoistyön koulutuskokonaisuus siirretään koronapandemian pitkittymisen vuoden 2022 alkuun.

Tervetuloa mukaan!

Lakeuden lähimmäiset on hanke, jolla pyritään luomaan vapaaehtoistoiminnan verkosto sekä kehittämään vapaaehtoistoimintaa Suupohjan alueella.

Tavoitteena on tukea pieniä seurakuntia, kuntia ja yhdistyksiä vahvistamaan vapaaehtoistoimintaansa. Hanke tarjoaa koulutuksellista ja toiminnallista tukea. Pyrimme vastaamaan ikääntymisen ja nuorten aikuisten poismuuton aiheuttamiin haasteisiin toiminta-alueella. Vapaaehtoistoiminnan vahvistaminen auttaa myös saavuttamaan säästöjä niukkenevien resurssien alueella.

Hankkeeseen osallistuminen on yhteistyökumppaneiltamme maksuton. Hankkeen rahoituksesta vastaa Kauhajoen seurakunta ja Kauhajoen kaupunki. Hanketta tukee myös Lapuan hiippakunnan kehittämisrahasto.

Projektin aikana vapaaehtoistoiminnan vastuuhenkilöt saavat koulutusta koskien vapaaehtoisten rekrytointia, sitouttamista ja palkitsemista. Myös vapaaehtoistyöntekijöille järjestetään aloituskoulutus vapaaehtoisena toimimisesta. Alustana toimii vapaaehtoistyö.fi -sivusto, jota kukin toimija ylläpitää omissa nimissään.

Alustaan voi tutustua täällä: www.vapaaehtoistyo.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Vapaaehtoistyö.fi -alustan avulla pyritään

• helpottamaan vapaaehtoistehtävien ilmoittamista
  • ehkäisemään päällekkäisten palveluiden ja toimintojen tarjoamista
  • helpottamaan vapaaehtoisten rekrytointia
  • takaamaan henkilötietojen turvallista käsittelyä.

Yhteistyökumppaneita tällä hetkellä: Kauhajoen, Isojoen, Teuvan ja Karijoen kunnat ja seurakunnat, LLKY, Vanhaintuki ry, MLL Kauhajoen yhdistys, Punaisen Ristin Kauhajoen Osasto, Kauhajoen Naisvoimistelijat ja Liikuntaseura, Leader Suupohja, Eläkeliiton Isojoen yhdistys ja Kauhajoen Rotaryklubi. Yhteistyökumppaneilla ei ole ylärajamäärää; tietoa hankkeesta saa mieluusti viedä eteenpäin.

Hanketyöntekijänä toimii Jennika Hannusaari (Kauhajoen srk ja Kauhajoen kaupunki).

Voit ottaa yhteyttä arkisin klo 9-15 puhelimella 0400 208 685 tai sähköpostilla milloin vain: jennika.hannusaari@evl.fi