Tervetuloa mukaan!

Lakeuden lähimmäiset on hanke, jolla pyritään luomaan vapaaehtoistoiminnan verkosto sekä kehittämään vapaaehtoistoimintaa Suupohjan alueella.

Tavoitteena on tukea pieniä seurakuntia, kuntia ja yhdistyksiä vahvistamaan vapaaehtoistoimintaansa. Hanke tarjoaa koulutuksellista ja toiminnallista tukea. Pyrimme vastaamaan ikääntymisen ja nuorten aikuisten poismuuton aiheuttamiin haasteisiin toiminta-alueella. Vapaaehtoistoiminnan vahvistaminen auttaa myös saavuttamaan säästöjä niukkenevien resurssien alueella.

Hankkeeseen osallistuminen on yhteistyökumppaneiltamme maksuton. Hankkeen rahoituksesta vastaa Kauhajoen seurakunta ja Kauhajoen kaupunki. Hanketta tukee myös Lapuan hiippakunnan kehittämisrahasto.

Projektin aikana vapaaehtoistoiminnan vastuuhenkilöt saavat koulutusta koskien vapaaehtoisten rekrytointia, sitouttamista ja palkitsemista. Myös vapaaehtoistyöntekijöille järjestetään aloituskoulutus vapaaehtoisena toimimisesta. Alustana toimii vapaaehtoistyö.fi -sivusto, jota kukin toimija ylläpitää omissa nimissään.

Alustaan voi tutustua täällä: www.vapaaehtoistyo.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Suunnitelmarunko tälle vuodelle:

Kevät 2021

• Yhteistyöverkoston luominen.
  • Markkinointi:
  1. Lakeuden lähimmäiset Facebook -sivu
  2. Rekrytointi-ilmoitukset ja kumppaneiden kutsuminen yhteistyöhön
  3. Lehdistötilaisuus, jossa tiedotetaan hankkeesta
  • Etäpalaveri yhteistyökumppaneiden kanssa
  • Alustaan tutustuminen, hyödynnetään mm. koulutuswebinaaritallennetta
  • Vapaaehtoistehtävien ilmoittaminen ja sivuston testaaminen
  • Koulutusten suunnittelu (kansalaisopisto). Päivämäärät ja tarkemmat koulutussisällöt syksylle tiedetään tänä keväänä.

Syksy 2021

• Alkuinfo kaikille
  • Vastuuhenkilöiden koulutus
  1. Vapaaehtoistoiminnan johtaminen, rekrytointi ja markkinointi
  2. henkilötietojen käsittely
  3. sitouttaminen
  4. ilmoittautumisten vastaanotto, tehtävien jakaminen ja niissä ohjaaminen
  5. kannustaminen, palkitseminen ja yhteydenpito vapaaehtoisiin
  6. lakiasiat, henkilötietojen käsittely, korvaukset ja vakuutukset ym.
  7. vapaaehtoistyösivuston käyttökoulutusta työnantaja-oikeuksilla
  • Vapaaehtoisten koulutus
  1. vapaaehtoisena toimiminen
  2. vapaaehtoisen vastuut (henkilötietojen käsittely, omat vakuutukset jne)
  3. Vapaaehtoisena toimimisen etuja (koulutus ja oma kehittyminen, palkkiot ja korvaukset, todistukset)
  4. vapaaehtoistyo. fi -alustan käyttö
  5. kirjautuminen ja henkilötietojen päivittäminen
  6. ilmoitusten etsiminen ja niihin vastaaminen

Vapaaehtoistyö.fi -alustan avulla pyritään

• helpottamaan vapaaehtoistehtävien ilmoittamista
  • ehkäisemään päällekkäisten palveluiden ja toimintojen tarjoamista
  • helpottamaan vapaaehtoisten rekrytointia
  • takaamaan henkilötietojen turvallista käsittelyä.

Yhteistyökumppaneita tällä hetkellä: Kauhajoen, Isojoen, Teuvan ja Karijoen kunnat ja seurakunnat, LLKY, Vanhaintuki ry, MLL Kauhajoen yhdistys, Punaisen Ristin Kauhajoen Osasto, Kauhajoen Naisvoimistelijat ja Liikuntaseura, Leader Suupohja, Eläkeliiton Isojoen yhdistys ja Kauhajoen Rotaryklubi. Yhteistyökumppaneilla ei ole ylärajamäärää; tietoa hankkeesta saa mieluusti viedä eteenpäin.

Hanketyöntekijänä toimii Jennika Hannusaari (Kauhajoen srk ja Kauhajoen kaupunki).

Voit ottaa yhteyttä arkisin klo 9-15 puhelimella 0400 208 685 tai sähköpostilla milloin vain: jennika.hannusaari@evl.fi