Banduristien trio Oriana:n hyväntekeväisyyskonsertti (Ternopil, Ukraina)

su 25.9. klo 14.00
Trio Oriana

Kauhajoen kirkko

Tervetuloa!

Banduristien trio Oriana:n (Ternopil, Ukraina) hyväntekeväisyyskonsertti Kauhajoen kirkossa klo 14.00. Vapaa pääsy. Ohjelma 10€. Konsertin tuotto Ukrainan sodasta kärsiville Kirkon ulkomaanavun kautta.

Trio Oriana

Banduristien trio Oriana on yli viisitoista vuotta vanha ammattilaiskokoonpano. Taiteellisen toimintansa aikana siitä on tullut Ukrainan tunnetuin bandurayhtye. Yhtyeen suosion takana on kolme lahjakasta ja taitavaa muusikkoa, joilla kaikilla on voimakas ja kaunis lauluääni: Iryna Korolevych (sopraano), Iryna Hubjak (mezzosopraano) ja Julija Rudnytska (altto).

Bandura on perinteinen ukrainalainen kansansoitin, joka on tunnettu jo muutamia satoja vuosia. Konserttibandurassa on 61 kieltä. Tämän sylissä näppäilemällä soitettavan Ukrainan kansallissoittimen ääni on uudelle kuulijalle jotakin yllättävää cembalon, harpun ja kitaran väliltä.

Trion konserttiohjelmisto on hyvin monipuolinen. Se kattaa laajan kirjon lajeja ja tyylejä kansanmusiikista klassiseen ja hengelliseen musiikkiin, maailmanlaajuisesti tunnettujen säveltäjien ja nykyisten musiikintekijöiden teoksista jazziin. Trio esittää konserttiohjelmissaan niin instrumentaaliteoksia kuin banduralla säestettyjä vokaaliteoksia, mutta konserteissa kuullaan myös lauluja a cappella -esityksinä.

Ollessaan ensimmäisellä konserttikiertueellaan Suomessa marraskuussa 2018 banduristitrio Orianan jäsenet tutustuivat suomalaiseen kansansoittimeen kanteleeseen. He innostuivat siitä heti, eikä suotta - ovathan niin bandura kuin kantele ikonisia soittimia ja Ukrainan ja Suomen kansojen omintakeisia musiikillisia symboleita, jotka sisältävät valtavan määrän kulttuurista ja henkistä perintöä.. Ajatus trion musiikkiteosten soittamisesta samanaikaisesti banduralla ja kanteleella tuntui kovin houkuttelevalta. Tulos oli uskomattoman innostava: kantele ja bandura soivat erinomaisesti yhdessä täydentäen ja rikastuttaen toisiaan. Toivomme kovasti, että suomalaiset kuulijat sekä arvostavat itse ajatusta liittää nämä kaksi soitinta samaan konserttiin että saavat nautinnollisen musiikillisen kokemuksen uudesta konserttiohjelmasta, joka sattuvasti onkin nimeltään "BANDURA JA KANTELE - YLIVOIMAINEN LIITTO". Konserttiohjelma on kuultavissa Suomessa syys-lokakuussa 2022.

  • Musiikki Musiikki
  • Lähetys- ja avustustyö Lähetys- ja avustustyö
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä