Pohjanmaan Evankelisen puhallinorkesterin konsertti

Pohjanmaan evankelinen puhallinorkesteri

Tervetuloa!

Ohjelma 10 €. Vapaa pääsy.

POHJANMAAN EVANKELINEN PUHALLINORKESTERI

Orkesterin toiminta alkoi vuoden 1994 lopulla, jolloin Seinäjoella kokoontui muutama puhallinsoittaja soittamaan Siionin Kanteleen lauluja Veikko Mahlamäen johdolla. Tuossa tilaisuudessa lausuttiin orkesterin toiminnan pääperiaate: MUSIIKKI TULEE SOIMAAN JUMALAN KUNNIAKSI. Tästä pienestä alusta toiminta käynnistyi. Maaliskuussa 1995 orkesteri esiintyi ensi kerran julkisesti Alavudella piirin vuosikokousjuhlassa, ja kesällä oltiin jo mukana Ylihärmän valtakunnallisessa Evankeliumijuhlassa. Orkesterin synnylle merkittävän panoksen antoi Veikko Mahlamäki, jolla oli into palvella hengellisen musiikin välityksellä ja henkilökohtaiset ystävyyssiteet alueen puhallinsoittajiin. Orkesteri toimii nykyisin itsenäisenä rekisteröityneenä yhdistyksenä. Toiminnallaan se haluaa julistaa anteeksisaamisen armosta nousevaa iloa ja riemua.

Orkesteri on oman alueen esiintymisien lisäksi, tehnyt useita esiintymismatkoja Ruotsiin ja Viroon sekä Amerikan mantereelle.

Ohjelmisto koostu lähinnä hengellisestä musiikista käsittäen mm. n. 200 Virsikirjan virttä ja n. 150 laulua Siionin Kanteleesta. Nuotistossa on myös kirkkomusiikkia ja klassista musiikkia. Myös isänmaallista musiikkia kuuluu orkesterin ohjelmistoon.

Orkesteria johtaa dir.mus. Aatos Ilomäki Kurikasta. Hänellä on takanaan merkittävä ura sotilassoittajana ja klassisen musiikin orkesterien soittajana. Oikeastaan mikään musiikin laji ei ole hänelle vierasta. Soittajia orkesterissa on mukana laajalta alueelta Pohjanmaalta ja Etelä-Pohjanmaalta. Tällä hetkellä orkesterissa mukana noin 20 aktiivista soittajaa.

Konsertin järjestää Kauhajoen srk.
  • Lapsille ja lapsiperheille Lapsille ja lapsiperheille
  • Musiikki Musiikki