Nukke-lapset käsikkäin kivellä

Varhaiskasvatuksen kerhot

Ilmoittautuminen Kauhajoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kerhoihin kaudelle 2021-2022 on helmikuussa, samaan aikaan kuin kaupungin varhaiskasvatuskerhoihin. Hakulomakkeen voit tulostaa ja täyttää tästä.

Päiväkerhot
Seurakunta järjestää päiväkerhoja 2-3-vuotiaille ja 3-5-vuotiaille lapsille. Ryhmät kokoontuvat kerran- tai kaksi kertaa viikossa. Päiväkerhoryhmiä on aamu- ja iltapäivällä. Kerhon pituus on 2-3 tuntia. Päiväkerhossa lapsella on omat eväät. Lapsi voi aloittaa päiväkerhon elokuussa, mikäli täyttää kaksi vuotta vuoden loppuun mennessä.

Eskarikerhot
Eskarikerhot on tarkoitettu eskari-ikäisille papsille. Kerhot kokoontuvat iltapäivällä, eskarin päätyttyä. Eskarikerhossa lapselle tarjotaan välipala. Työntekijät voivat noutaa lapsen eskarikerhoon Koulukeskuksen ja Aron koulun eskarista

Iltakerhot 5-6-vuotiaille
Iltakerhot on trkoitettu ensisijaisesti niille lapsille jotka eivät voi opsallistua päivällä olevaan kerhotoimintaan. Iltakerho kokoontuu joka toinen viikko illansuussa, 1,5 tuntia kerrallaan.

Seurakunnan varhaiskasvatuksen kerhot ovat maksuttomia.

Kauhajoen seurakunnan kerhossa lapsi on aikuisten silmäterä. Päiväkerhossa lapsi saa olla oma itsensä tutuksi tulevassa ryhmässä sekä hämmästellä ja kysellä. Hiljentyminen ja elämän ihmettely yhdessä luovat turvallisuutta ja kaverina olemisen taidotkin kasvavat. Ja mikä tärkeintä, kerhossa opitaan uutta Taivaan Isästä.

Kerhoja ohjaavat ammattitaitoiset lastenohjaajat, jotka ovat koulutuksessaan syventyneet varhaiskasvatuksen kysymyksiin. Tutkiva oppiminen, ihmettelyn pedagogiikka ja ilmiölähtöisyys kuuluvat toimintaamme. Samoin musiikki ja eri taiteen muodot leikkiä unohtamatta. Lastenohjaajilla on aikaa pysähtyä kuuntelemaan lasta ja heidän kanssaan vanhemmat voivat keskustella kaikista lapseen ja perheeseen liittyvistä asioista.

Elokuussa 2021  kerhopaikat ovat:
Aron seurakuntakoti; Keskustie 4 61850
Männikön kerhohuone; Tuomaantie 3 61800
Lastentalo; Kyntäjäntie 1 61800

Syksun 2021 vapaita kerhopaikkoja voi kysyä Merja Alapihalta ( s-posti: etunimi.sukunimi@evl.fi tai puh: 050 303 5450)