KauhajokiLOVE oli jymymenestys

12.2.2019 11.17

vaikeuksien jälkeen erittäin toivottu Mikko ja Jenni Katajisto avasivat elämänsä vaikeinta asiaa

Sunnuntaina 10.2. järjestetty KauhajokiLOVE-tilaisuus täytti kirkon.

Ajatus KauhajokiLOVE-tilaisuudesta sai alkunsa SuomiLOVE-televisioformaatista, jossa ideana on, että haastateltavat henkilöt kertovat oman tarinansa ihmissuhteestaan, josta yleensä löytyy jokin kipukohta ja selviytyminen.  Haastattelun lopuksi esitetään musiikkia, jonka kyseessä olevat henkilöt ovat valinneet.

Kauhajoen seurakunta järjesti tapahtuman yhteisvastuukeräyksen hyväksi, perien lipusta 10 euroa. Mukana oli neljä pariskuntaa, joiden tarinat olivat erilaisia ja koskettivat monella lailla.

Auli ja Jaakko Syrjänen kertoivat  tarinan pitkästä parisuhteesta, sen alusta ja kuinka ruuhkavuosista selviydyttiin, ja kuinka parisuhde on muuttanut vuosien varrella muotoaan.

Anne ja Jarkko Kulmala kertoivat tarinan perheestään, johon esikoiseksi syntyi lapsi, jolla on downin syndrooma. Kulmalat kertoivat, että nelilapsisen perheen arki on ollut sekä myötä- että vastamäkeä, mutta kaikesta on selvitty; tiivis tukiverkko on ollut tärkeä. Haastateltavaksi tuli myös perheen esikoinen Sofia.  Jarkko lauloi itse haastattelun lopuksi koskettavan kappaleen Mestaripiirros, jonka hän omisti lapsilleen.

Kolmantena parina haastateltavana olivat Leo Korpi-Halkola ja Heleena Heikkilä, jotka molemmat ovat leskiä, ja joilla on puolisoidensa menetyksestä samantapaiset tarinat. Surullisten tarinoiden jatkeena oli onnellinen loppu, kun kaksi samankaltaista sydäntä löysi toisensa.

Neljäs pariskunta, Jenni ja Mikko Katajisto, avasivat elämänsä vaikeinta kokemusta, lapsettomuutta. He kertoivat vuosien taistelusta ja pettymyksistä, sekä siitä kuinka rakkaus säilyi vaikeiden aikojen keskellä, ja kuinka ystävien ja perheen tuki oli tärkeää. Pariskunnan hersyvä huumori pehmensi tarinaa, ja se on ollut myös voimavara heille vuosien saatossa. Tälläkin tarinalla oli onnellinen loppu;  vaikeuksien jälkeen perheeseen syntyi lopulta lapsi, ja parin vuoden sisällä vielä toinenkin.

Pariskunnat myös kertoivat mistä haluavat puolisoaan erityisesti kiittää.

Juontajina ja haastattelijoina toimivat Terhi Niemelä ja Olli Kiukkonen, jotka sulavasti johtivat illan kulkua. Ravistelevaa musiikkia oli esittämässä Antti Kleemola, joka esitti mm. pariskuntien valitsemia kappaleita. Mukana oli myös seurakunnan työntekijöistä koostuva kuoro, joka esitti kaksi kaunista kappaletta moniäänisesti.

Tapahtuma veti kirkon täyteen väkeä, ja palaute on ollut erittäin positiivista; uutta tapahtumaa toivotaan järjestettävän.

Jarkko ja Anne Kulmala

Jaakko ja Auli Syrjänen