Muskariperhekerho

30.9.2019 12.33

Lapsi musisoi

Seurakunnassa musiikki on tarjolla kaikille, ja samalla viestimme: sinä riität ja osaat. Uskalla ja rohkene laulaa, soittaa, kuunnella, liikkua, leikkiä, kohdata – yhdessä lasten, perheiden ja työntekijöiden kanssa.

Muskaritoimintaa kaivataan

Viime vuoden muskarikerhot jäivät tauolle, ja palaute kertoo, että muskaritoimintaa jäätiin kaipaamaan. Nyt tiistain perhekerho (klo 9-11) Aron seurakuntakodilla muuttuu muskariperhekerhoksi 22.10. alkaen.syysloman jälkeen. (Tiistaina 8.10. tervetuloa perhekerhojen yhteiselle laavuretkelle!)

Muskariperhekerho alkaa musiikkihetkellä (kesto n. puoli tuntia).  Tämän jälkeen on leikkiaikaa, askartelua sekä kahvittelua avoimen perhekerhon tapaan. Perhekerhoissa on mahdollisuus kohdata muita lapsiperheitä - keskustella ja jakaa asioita ja kuulumisia. Kerhoissa on monipuolista toimintaa perheiden toiveiden mukaan. Perhekerhojen toiminta on kaikille avointa. Niihin koko perhe voi osallistua yhdessä; lapset aikuisen kanssa. Lapset ovat oman aikuisen vastuulla. Mukaan voi saapua silloin kun itselle sopii eikä tarvitse ennakkoilmoittautua.

Musiikilla on suuri vaikutus

Musiikki on valtava voima, joka voi olla läsnä lapsen ja hänen perheensä elämässä hyvin myönteisellä tavalla. Se tukee, kannattelee, ohjaa, voimauttaa ja lohduttaa. Musiikki on tunteiden tulkki ja mahdollistaja. Musiikki rakentaa siltoja ja yhteisöllistää, osallistaa monella tavalla.  Musiikki on myös kaikkea kulttuuria ja yhteisöllisyyttä
vahvistava tekijä. Se auttaa lasta liittymään siihen kulttuuriin ja uskontoon, jonka vaikutuspiirissä hän elää sekä ymmärtämään niiden syviä merkityksiä. Musiikin avulla voidaan tukea lapsen koko persoonallisuuden kasvua. Musiikki kehittää myös lapsen sosiaalisia taitoja. Se toimii ilmaisun ja tunteiden väylänä eri ikäkausina.

Perheriehaan tutustumaan seurakunnan muskaritoimintaan

Seurakunta on mukana omalla toimintapisteellä Perheriehassa lauantaina 5.10. klo 10-16 koulukeskuksella. Varhaiskasvatuksen työntekijät pitävät tunnin välein muskarihetkiä vaihtuvin sisällöin klo 10.30, 11.30, 12.30,13.30, 14.30, ja klo 15.30.

Kauhajoen seurakunnan lastenohjaajat ovat käyneet mm. Muskarikuorokoulutuksen, Kirkkomuskari 1 & 2 -koulutukset sekä Lasten virsi -koulutuksen. Muskariperhekerhoa ovat ohjaamassa Marja-Liisa Kiukkonen ja Tanja Kivelä.

"Kun Jumala sanallaan minutkin loi,
Hän tarkoitti samalla näin:
'Sä arvokas oot, sä osaat ja voit,
mä tuollaisna rakastan sua'."

(Anna-Stina Thorssell Ahlm, suom. Pirkko Alho; LV 112)

Tervetuloa muskariperhekerhoon!