Sytytä kynttilä pyhäinpäivänä

30.10.2019 13.10

Kynttilöitä hautausmaalla

Pyhäinpäivän pimeyttä valaisevat jälleen tuhannet kynttilät.

Palava kynttilä on rukouksen, muistamisen ja kuoleman rajat ylittävän yhteyden vertauskuva.

Lapualla sytytetään tänä pyhäinpäivänä kynttilä kaikille Simpsiön hautausmaan haudoille. Me kauhajokiset voisimme ottaa oppia lapualaisista ja ehkä pohjalaiseen tyyliin panna vielä vähän paremmaksikin. Mitäs jos me pyhäinpäivänä veisimme kynttilän paitsi läheistemme haudalle myös jollekin sellaiselle haudalle, jolla ei enää ole ketään sytyttämässä kynttilää. Kirkkomaalla, Vuorenmäessä, Nummijärvellä, Kauhajärvellä, Rauhanmaassa...

Tervetuloa pyhäinpäivänä myös iltamessuun, joka järjestetään kirkon remontin vuoksi koulukeskuksen suuressa urheilusalissa klo 19.00. Siellä sytytetään kynttilät kuluneen vuoden aikana poisnukkuneiden muistoksi.

Kristityille palava kynttilä on vertauskuva myös Jeesuksesta, joka sanoo: “Minä olen maailman valo. Se,  joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” Tätä valoa ei sytytetä vain tulitikuilla tuulisella hautausmaalla, vaan se syttyy Jumalan sanasta ja Pyhän Hengen voimasta sydämissämme.

Jouko Ala-Prinkkilä