Häät Kauhajoen seurakunnassa

Vihkipaikasta, -ajasta, -papista ja -kanttorista sovitaan kirkkoherranviraston kanssa. Jos vihkimiseen on pidempi aika, papin ja kanttorin nimi voidaan ilmoittaa vasta lähempänä toimitusta. Kauhajoen seurakunnan kirkkoherranviraston puh. 06 2342 311.

Vihkiminen voidaan suorittaa myös pienimuotoisesti esimerkiksi seurakuntakeskuksen toimitushuoneessa. Seurakunnalta järjestyy tarvittaessa todistajat tilaisuuteen.

Kirkollinen vihkiminen on luonteeltaan seurakunnan jumalanpalvelus, joka etenee papin johdolla. Toimituksessa käytetään siihen sopivaa hengellistä musiikkia. Vihkipari sopii kanttorin kanssa häämusiikista etukäteen. Voit kuunnella vaihtoehtoisia häämarsseja tällä sivulla. 

Pappi omasta seurakunnasta tai muualta

Pappi tulee yleensä siitä seurakunnasta, jossa morsian on kirjoilla. Toisinkin voi olla. Kauhajoella papin voi pyytää mistä tahansa seurakunnasta riippumatta siitä, minkä seurakunnan jäsen on. Kanttori tulee puolestaan siitä seurakunnasta, jonka kirkossa vihkiminen tapahtuu.

Papin, kanttorin ja suntion palvelukset ovat maksuttomia. Mikäli halutaan pappi tai kanttori jostakin muualta kuin Kauhajoelta, tulee vihkiparin itse pyytää häntä. Tästä järjestelystä tulee ajoissa ilmoittaa kirkkoherranvirastoon. Tällöin mahdollisista matkakuluista huolehtii häiden järjestäjä.

Kauhajoen seurakunnan vihkiopas sisältää käytännön ohjeita ja vinkkejä vihkipareille.

Esteidentutkinnan voi hoitaa verkossa täällä tai tulemalla käymään kirkkoherranvirastoon

Tiesitkö, että...

... Varsinaista kihlausaikaa ei tarvita.

... Esteiden tutkinnassa varmistetaan, että parilla on oikeus mennä naimisiin.

... Mahdollisia esteitä vihkimiselle ovat mm. voimassa oleva avioliitto tai lähisukulaisuus.

.... Kirkollinen vihkiminen onnistuu, kun vähintään toinen vihittävistä on ev.-lut. kirkon jäsen. Myös toisen on oltava joko ev.lut. kirkon tai jonkin muun kristillisen uskontokunnan jäsen. Mikäli kumpikin kuuluu kirkkoon, kummallakin on oltava rippikoulu käytynä.

... Mikäli esteitä vihkimiselle ei ole, esteettömyystodistus annetaan viikon kuluttua esteiden tutkinnan pyytämisestä.

... Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta.

... Vihkimistilaisuus voidaan pitää myös muualla kuin seurakunnan tiloissa. Paikasta sovitaan papin kanssa.

.... Vihkimistä täytyy olla todistamassa vähintään kaksi henkilöä.

... Siviilivihkiminen voidaan siunata kirkollisesti.

 

Hääjuhlan voi järjestää seurakunnan tiloissa. Tästä löydät tiedot seurakunnan tilavuokrista ja menuehdotuksista

...

Vihkiminen voi olla pienimuotoinen, intiimi tilaisuus, ja se voidaan toteuttaa myös muussa tilassa kuin kirkossa. Yhtä lailla kirkko saa täyttyä häävieraista ja perinteistä. Tähän on koottu käytännön asioita, jotka on hyvä huomioida, kun alatte suunnitella kirkkohäitä.

Häätavat kirkossa