Rippijuhlat

Rippijuhla eli konfirmaatio on kasteen jälkeen seuraava suuri kristillinen juhla. Rippijuhlia edeltää aina rippikoulun käyminen.

Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon, jossa nuoresta tulee seurakunnan täysivaltainen jäsen. Konfirmaatio tapahtuu tavallisesti seurakunnan omassa kirkossa. Konfirmaatiossa on kysymys kasteen vahvistamisesta.

Rippikoulun konfirmaatio tapahtuu kirkossa messun yhteydessä. Nuori osallistuu uskontunnustukseen, jonka vanhemmat ja kummit lukivat hänen kastetilaisuudessaan. Nuori siunataan ja hänen puolestaan rukoillaan. Kummit voivat konfirmaatiossa osallistua nuoren siunaamiseen. Konfirmaatiossa koko seurakunta rukoilee nuoren puolesta. Nuoret osallistuvat ensimmäistä kertaa itsenäisesti ehtoolliselle.

Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtäviin ja oikeuden osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen antaa mahdollisuuden myös kirkkohäihin. Aikuisen kaste sisältää myös konfirmaation. Kuitenkin rippikouluaikana kastettu nuori osallistuu yleensä oman rippikouluryhmänsä konfirmaatioon.

Konfirmaatiomessun jälkeen on tapana järjestää rippijuhlat. Ne voi järjestää kotona tai muussa sopivassa paikassa. Myös seurakunnalla on useita vuokrattavia tiloja ja pitopalvelu, niistä voi kysyä kirkkoherranvirastosta. Juhliin kutsutaan yleensä mukaan lähiomaiset, perheen ja nuoren ystävät sekä kummit. Juhliin voi kutsua myös rippikoulun isosia ja työntekijöitä. Juhlan ohjelmaksi riittää kahvittelu ja yhdessäolo.  Rippijuhlat voi järjestää kotona. Myös seurakunta tarjoaa tilojaan rippijuhlakäyttöön. Tiedustele oman seurakuntasi tilannetta kirkkoherranvirastosta, puh 062342311.

 

Seurakunnan tilavuokrat ja muunneltavat menuehdotukset löydät täältä

 

Rippikoulu Kauhajoen seurakunnassa

Rippikouluun kutsutaan 15 vuotta täyttäviä nuoria. Siellä pohditaan yhdessä elämään ja uskoon liittyviä asioita. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Lisätietoa saat pastori Tuomas Ala-Oppaalta, p. 045 2355566.

 

Lue lisää rippikouluista.

Konfirmaatio kirkossa

  • valkoinen alba muistuttaa kasteen armosta

  • konfirmaatiomessut pidetään Kauhajoen kirkossa yleensä lauantaisin tai sunnuntaisin.

  • nuoret saapuvat kirkkoon n. tuntia ennen konfirmaatiota

  • kummit osallistuvat kummilapsen siunaamiseen konfirmaatiomessussa
     

 

rippikoulu

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Nuorta kannattaa juhlia. Yksi etappi monen nuoren elämässä on rippikoulun päättäminen, jonka jälkeen kirkossa järjestetään konfirmaatiojuhla. Lisäksi kotona voidaan järjestää rippijuhlat nuoren toiveiden mukaisesti.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa