Tiedote versio 11.2.2022

Mitä kuuluu miehet?
– Matalan kynnyksen kristillispohjaiset tapaamiset

Kauhajoen seurakunnassa käynnistyi syksyllä 2021 matalan kynnyksen miestapaamiset nimellä ”Mitä kuuluu miehet?”. Idea perustuu ajatukseen, että seurakunnassa saattaisi olla uudelle miestyölle tilaa. Toiminnan tavoitteena on tarjota jokaiselle jotakin, niin, että tapaamiset houkuttelisivat miehiä kattaen kaikki ikäluokat pojista vaareihin.

Toiminnan rungon muodostavat kristillispohjaiset kuukausitapaamiset pääosin seurakuntakeskuksessa tarjoten mielenkiintoisia miehiä kiinnostavia aiheita Herran sanaa unohtamatta. Lisäksi kuukausitapaamisiin tuodaan vaihtelua yrityskäyntien muodossa. Myös retket mielenkiintoisiin kohteisiin ovat suunnitelmissa. Syksyn ohjelma toteutettiin kolmella tapaamisella, joissa ensimmäiseen osallistui 53 miestä ja seuraaviin 78 ja 76 vastaavasti.

Kevät käynnistyy 23.2.2022 ja jatkuu kuukausittain päättyen 25.5. Majaniemessä saunaan ja sanaan mikäli korona ei rajoita. Toiminnan menestysodotukset ovat edelleen korkealla ja markkinoin ydin piilee siinä, että jokainen tilaisuuteen osallistuva mies tuo seuraavaan tilaisuuteen mukanaan lisää miehiä.

Työryhmässä ovat toimineet: Tarmo Ahtiainen, Olli Kiukkonen, Heikki Lehtola, Matti Lähdeniemi, Matti Vihermaa ja valmistelussa vahvasti myötäelänyt kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä

Kauhajoen seurakunta toivottaa kaikki miehet lämpimästi tervetulleiksi tapaamisiin. Tapaamiset ovat kaikille avoimia. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen lukuun ottamatta yritysvierailuja ja muita retkiä ja osallistua voi yhteen tai kaikkiin tapaamisiin. Lisätiedot tapaamisista kauhajoenseurakunta.fi/tapahtumat.

Kevään 2022 ohjelma (muutokset mahdollisia):

Ke 23.2. klo18:00 Seurakuntakeskus

Tarjoilua 17:30

Vierailijana pastori Lasse Pesu ja aiheena ”Mies vaatimusten ristipaineessa”.

Tervehdys!

"Lasse Pesu toimii pastorina Suomen Raamattuopistolla. Hänen kutsumuksenaan on kiertää eri seurakunnissa ja opettaa kristinuskon ydintotuuksista. Puheita rakentaessaan Lasse sisällyttää niihin arkeologisia, historiallisia ja sielunhoidollisia elementtejä. Hänen erityisenä intohimonaan on puhua siten, että Raamatun maailma avautuisi koko rikkaudessaan kuulijoiden silmien eteen. Vapaa-ajalla Lasse nauttii hyvästä ruuasta ja rennoista juoksulenkeistä. Hän on myös kirjojen ja elokuvien sekakäyttäjä. Lassen perheeseen kuuluu Leena-vaimo ja neljä lasta. He asuvat Alajärvellä."

Tapaamisessa mukana kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä,  Heimo Saarela ”Miehen polku” ja kuunnellaan myös miesten tuntoja. Kahvi- ja teetarjoilu. Musiikista vastaa Kitaramiehet.

Ke 30.3. klo 17:30

Yritysvierailu Kauhajoen Lämpöhuolto Oy

Isäntänä toimitusjohtaja Tapio Suonvieri

Pikikuja 9 Tutustuminen lämpölaitokseen, laitoskierroksen jälkeen siirtyminen Tulevaisuuden lämpöcenteriin Kenttätie 7, jossa kyselyt ja keskustelu.

Kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä päättää yritysvierailun.

Ilmoittautuminen järjestelyjen takia tekstiviestillä 045 842 8888

Ke 20.4. klo 18:00 Seurakuntakeskus

Tarjoilua 17:30

Vierailijana kouluttaja Olli Seppänen aiheena ”Ratkaisevia käänteitä Suomen sodissa – sattumia vai ihmeitä?”

”Olli Seppänen on Oulusta kotoisin oleva Ilmavoimissa palvellut opistoupseeri. Sotilasarvoltaan hän on kapteeni. Virassa ollessaan Olli palveli hävittäjälentäjänä ja ilmataisteluopettajana Karjalan Lennostossa Rissalassa. Viimeiset palvelusvuodet hän toimi operaatiotaidon ja taktiikan opettajana, sekä henkilökunnan kurssien johtajana Korkeakouluosastolla Ilmasotakoulussa, joka sijaitsi tuolloin Kauhavalla. Vuoden 2010 alusta hän on toiminut Kansan Raamattuseurassa avustavana työntekijänä, nykyisin kouluttajana Koulutuspalveluissa. Olli asuu vaimonsa Johannan kanssa Kuopiossa. Heillä on neljä aikuista lasta ja kuusi lastenlasta.”

Kuva, joka sisältää kohteen henkilö, ulko, mies, hymyileminen

Kuvaus luotu automaattisesti

Kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilän päättää tilaisuuden. Kahvi- ja teetarjoilu Musiikista vastaa Kitaramiehet.

Ke 25.5. Majaniemi

Sauna klo 16 alkaen, tarjoilua 17:30, tilaisuus 18

Vierailijoina pyörätuolipastori Reijo Ahteela aiheena ”Elämä yllättää”

ja emeritus ydinpappi Sakari Leppänen ”Miehen polku”

https://uusitie.com/wp-content/uploads/RGB_ahteela-lahis_mari-turunen-562x447.jpg      https://www.seurakuntalainen.fi/wp-content/uploads/2015/05/5111-sakari_leppanen_eurajoen_seurakunta.jpg

Musiikissa Kitaramiehet

Kevään päätöshartaus kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä.

Matti Lähdeniemi, työryhmän vetäjä
puh. 045 842 8888, matti.j.lahdeniemi@gmail.com