TERVETULOA RIPPIKOULUUN 2024!

Täytät 15 vuotta vuonna 2024, joten ripari kutsuu juuri sinua! Ikäisistäsi kauhajokisista ja karijokisista yli 95 % käy rippikoulun ja osallistuu konfirmaatioon. Suosio kertoo siitä, että kyseessä on todella merkityksellinen juttu!

Kauhajoen seurakunta lähettää sinulle postia syyskuun alussa. Jos kaverisi ei kuulu kirkkoon, niin näytä saamasi esite myös hänelle. Hänkin on tervetullut riparille.

Riparilla nauretaan ja itketään, mietitään ja toimitaan, riehutaan ja rauhoitutaan yhdessä. Varoitus: maailmankuvasi saattaa avartua ja hyvät muistot ja uudet ystävät saattavat seurata sinua lopun ikää …

RIPPIKOULUT 2024

Tämän vuoden ripariesitteen löydät tästä linkistä (Päivitetty 27.8.2024). Esitteestä löydät tietoa seurakunnan järjestämistä rippileireistä sekä niihin ilmoittautumisesta. Vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on runsaasti: talvi- ja kesärippikouluja, leirejä ja päiväripareita. Kaikki rippikoulut kestävät puolisen vuotta eli yhteisiä kokoontumisia on jo ennen varsinaista leirijaksoa.

Tämän vuoden alustavat rippileirien ja konfirmaatioden ajankohdat löydät tästä linkistä. (Päivitetty 27.8.2023)

Tämän vuoden rippikoululaisille on perustettu oma Facebookryhmä: Rippikoulu 2024 Kauhajoki. Käy liittymässä mukaan!

 

RIPPIKOULUUN HAKU

Näin haet rippikouluun

Täytä postissa saamasi ilmoittautumislomake. Valitse vähintään kolme sinulle sopivaa leiriä lomakkeen mukana tulevien ohjeiden mukaisesti. Palauta täytetty ilmoittautumislomake uskonnonopettajalle koulussa tai kirkkoherravirastoon 29.9.2023 mennessä.

Tieto riparipaikastasi

Saat lokakuun lopulla postia, jossa kerrotaan, mille riparille olet päässyt. Tätä ennen emme valitettavasti voi antaa tietoa riparipaikoista, joten kannattaa odottaa postia kärsivällisesti. Ensimmäisessä tapaamisessa saat yksityiskohtaisempaa tietoa ripariryhmäsi ohjelmasta.

 

Ulkoläksyt

Rippikoulussa opeteltavat ulkoläksyt ovat kristillisen elämän kulmakiviä. Tässä muutamia linkkejä ulkoläksyihin.

Helpolla ja hauskalla puhelinsovelluksella opettelet ne huomaamattasi!

 

 

 

TIEDUSTELUT JA YHTEYSTIEDOT

Kaikkea mahdollista ripariin liittyvää voit lukea nettisivuiltamme tai tiedustella kasvatuksen pastorilta Tuomas Ala-Oppaalta. Lisätietoja löydät myös seurakunnan Facebook:sta ja Instgram:sta.

Tuomas Ala-Opas Kyntäjäntie 1, 61800 Kauhajoki - p. 045 2355566 tuomas.ala-opas@evl.fi

 

Ps. 

Jos on vielä ulkoläksyjä suorittamatta, niin huomioi tämä:

Café Setälä

Setälässä ovat ovet auki ja kaffipannu kuumana. Tervetuloa juttelemaan, olemaan, pelailemaan, tekemään läksyjä tai vaikkapa hoitamaan rippikouluun liittyviä asioita. 

 

 

 

Entä, jos …

... haluan kaverin kanssa samaan rippikouluun?

Voit hakea kaverin kanssa samaan rippikouluun, mutta molemmilla pitää olla samat rippikouluvalinnat. Ohjeet löydät ilmoittautumislomakkeesta.

… olen erityisopetuksessa tai minulla on oppimisen haasteita tai muita erityistarpeita?

Täytä ilmoittautumislomake ohjeiden mukaan. Voit ilmoittautua selkorippikouluun, pienryhmä tyyppiselle cityriparille tai jos siltä tuntuu, niin mille tahansa riparille. Kirjoita ilmoittautumislomakkeeseen perusteluja - kohtaan tarkemmin niin voimme ottaa yhteyttä ja miettiä mikä rippikoulu olisi parasta ja mielekkäintä käydä. 

… haluan mennä järjestön tai jonkun muun kuin Kauhajoen seurakunnan rippileirille?

Sinun täytyy ilmoittautua rippikouluun myös meille. Täytä ilmoittautumislomakkeemme ohjeiden mukaan. Rippikouluun sisältyvä alkujakso täytyy aina hoitaa omassa seurakunnassa.

… en pääsekkään haluamalleni riparille tai haluan vaihtaa ryhmää?

Ryhmää voi painavasta ja perustellusta syystä vaihtaa, jos toisessa ryhmässä on tilaa. Kaikki vaihdot hoidetaan tapauskohtaisesti. Ohjeet ryhmän vaihtoon ovat ilmoittautumislomakkeessa.

… minua ei ole kastettu?

Kaste ei ole rippikoulun käymisen edellytys. Jos kuitenkin haluat liittyä rippikoulun aikana kirkon jäseneksi ja tulla konfirmoiduksi, sinut kastetaan. Tästä on hyvä keskustella oman riparin papin kanssa. Kasteen ajankohdan voi sopia riparipapin kanssa.

… olen vasta 14 vuotta?

Voit ilmoittautua riparille, mikäli täytät 15 vuotta vuoden 2024 loppuun mennessä. Jos olet syntynyt 2010, pääset riparille kotiseurakuntasi kirkkoherran luvalla. Perusteena voi olla vaikkapa, että olet aloittanut koulun jo 6-vuotiaana.

… en kuulu ev.lut. kirkkoon?

Riparille voit tulla oikein hyvin, vaikka et kuuluisi kirkkoon ja vaikka sinua ei olisi kastettukaan. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinun on liityttävä kirkon jäseneksi ja ellei sinua ole kastettu lapsena, niin ennen konfirmaatiota sinut kastetaan.

Nuorta kannattaa juhlia. Yksi etappi monen nuoren elämässä on rippikoulun päättäminen, jonka jälkeen kirkossa järjestetään konfirmaatiojuhla. Lisäksi kotona voidaan järjestää rippijuhlat nuoren toiveiden mukaisesti.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

alba ja tennarit
Kuva: Kirkon kuvapankki/ Sanna Krook

Ota yhteyttä