Naapuriapu

Naapuriapu toimii kesäkuun loppuun saakka.

Naapuriavun tarkoituksena on saattaa yhteen avuntarvitsijat ja vapaaehtoiset auttajat mahdollisimman luotettavalla tavalla. Koronavirustilanteen takia yli 70-vuotiaat, riskiryhmiin kuuluvat ja karanteenissa olevat henkilöt saavat pyytää Naapuriavun kautta maksutonta asiointiapua Kauhajoen alueella. Asiointipalvelu sisältää apteekki- ja päivittäistavaraostokset.

Naapuriaputoiminnan alustana toimii Facebookin Kauhajoen Naapuriapu -ryhmä. Vapaaehtoiseksi haluavat lähettävät liittymispyynnön ylläpitäjille koordinaattori Anna-Liisa Smirnoville ja tiedottaja Jennika Hannusaarelle. Ryhmässä ei julkaista henkilötietoja, vaan tarpeelliset tiedot ohjataan ylläpitäjien kautta suoraan auttajille.

Apua tarvitsevat voivat olla suoraan yhteydessä koordinaattoriin puhelimitse päivystysaikana ke-to klo 9-12, Anna-Liisa Smirnov 040-324 8002. (Huom. viikolla 23 to-pe)

Koordinaattori välittää vapaaehtoiselle tiedot kuinka toimia. Vapaaehtoiset ovat vaitiolovelvollisia ja allekirjoittavat vaitiolo- ja salassapitoasiakirjan. Apua tarjottaessa otetaan huomioon myös THL:n ohjeet hygieniasta ja turvavälistä. Kauhajoella liikkeet ovat yhteistyössä Naapuriavun kanssa siten, että vapaaehtoinen saa mukaansa laskun ostoksista, jonka hän toimittaa asiakkaalle ostosten toimittamisen yhteydessä. Myös tilin luominen kauppaan on mahdollista, ja kauppa laskuttaa ostokset kerran kuukaudessa suoraan asiakkaalta. Rahan tai pankkikorttien tai -tunnuksien käsittelyä ei siis kuulu toimintaan ollenkaan, vaan asiointi tapahtuu ainoastaan tämän laskutustavan hyväksyvissä liikkeissä. Tällä laskutustavalla on tarkoitus minimoida väärinkäytösten riskit.

Tällä hetkellä yhteistyökumppaneita ovat Kauhajoen S-Market, M-Market, Nuottiapteekki sekä Ykkösapteekki. Olemme avoimia myös uusille yhteistyökumppanuuksille; otathan yhteyttä koordinaattoriin päivystysaikoina.