Yhteisvastuukeräys 2019 on päättynyt — kiitos!

28.6.2019 13.00

Kiitos osallistumisesta yhteisvastuukeräykseen

Kauhajoen seurakunnassa  keräys järjestettiin tänä vuonna sekä perinteisillä että aivan uusilla tavoilla. Tämän vuoden keräyksen tuotto käytetään mm. lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen Suomessa ja ulkomailla.

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Tämän vuoden keräys on saatu päätökseen ja sen tuotto Kauhajoella oli 20 451,39 euroa. Tästä olemme hyvin tyytyväisiä ja kiitollisia.

Tämän vuoden teemana on Suomessa lasten ja nuorten koulutuksen tukeminen. Ulkomailla autetaan erityisesti nuoria, hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä, sekä hankitaan koulu- ja hygieniatarvikkeita, koulutetaan opettajia, rakennetaan kouluja. Kirkon Ulkomaanapu ohjaa 60% tuotosta näihin katastrofikohteisiin, 20% tulee oman seurakunnan avustustyöhön ja vähävaraisten opiskelun tueksi ja 20% kirkon diakoniarahastolle.

Kauhajoen seurakunta haluaa suuresti kiittää jokaista mukana ollutta (130) vapaaehtoista, eri tavoin aikansa antanutta sekä jokaista, joka on lahjoittanut varoja lähimmäisen vuoksi keräyksen kautta. Kauhajoella keräys järjestettiin useassa eri muodossa; perinteitä kunnioittaen lipas- ja listakerääjät olivat liikkeellä runsaslukuisena joukkona, yv-info sunnuntaina lounaalla, Kirppisputiikilla järjestettiin keväällä sekä taimi- että sima- ja munkkimyyjäiset, syksyn Sadonkorjuulounas Majaniemessä ja uutena suuren suosion saavuttaneena tapahtumana järjestettiin Kauhajoki-Love -konsertti Kauhajoen kirkossa vapaaehtoisten ja työntekijöiden yhteisvoimin.

Tulevan vuoden keräystapahtumia ja -järjestelyjä aletaan suunnitella loppusyksystä. Vuoden 2020 keräys käynnistyy 2.2.2020 niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.  Samalla käynnistyy myös Yhteisvastuukeräyksen 70. juhlavuosi. Keräyksen teema on tukea vanhemmuutta. Lista- ja lipaskerääjien työ tulee olemaan avainasemassa, kuten edellisinäkin vuosina. Helmikuun toisena sunnuntaina on luvassa Kauhajoki-Love -tapahtuma, jolle toivotaan yhtä suurta suosiota kuin tänä vuonna. Muita tapahtumia, kuten lounaita, myyjäisiä ja tempauksia tullaan myös järjestämään yhdessä monen vapaaehtoisen kanssa. Mikäli sinua kiinnostaa vapaaehtoistyö asian tiimoilta, ole yhteydessä seurakunnan diakoniatoimistoon.

Kiitokset kuuluu ihan jokaiselle auttajalle; pienistä puroista kasvaa iso joki!

Kauhajoen seurakunta