Uutislistaukseen

Irina vauhdittaa Yhteisvastuukeräystä KauhajokiLOVE- konsertissa

14.1.2020 14.40

Teemana on tänä vuonna vanhemmuuden tukeminen.

Valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys käynnistyy tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina. Keräyksen 70- vuotisjuhlateemana on vanhemmuuden tukeminen. Silloin Kauhajoella on yhteisvastuuteemainen messu Kauhajoen kirkossa, ja seurakuntakeskuksessa järjestetään lounas, jonka tuotto menee Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Lounas on tarjolla seurakuntakeskuksessa klo 11.30-13.00.

Kauhajoen kirkossa järjestetään 9.2. klo 18 KauhajokiLOVE- konsertti. Konsertti mukailee SuomiLOVEa siten, että konsertissa lomittuvat ihmisten tarinat ja heidän musiikkitoiveensa.  Neljän kauhajokelaisen pariskunnan toivekappaleet esittää Kauhajoelta lähtöisin oleva artisti Irina. Illassa kuullaan myös muita hänen esittämiään kappaleita. Kymmenen euron hintaisen pääsylipun voi ostaa kirkon ovelta. Ennakkoon lippuja voi ostaa kirkkoherranvirastolta tai Kauhajoen INFO-kirjakaupasta.

KauhajokiLOVE -konsertin juontajat Terhi Niemelä ja Olli Kiukkonen haastattelevat vieraana olevia pariskuntia. He kertovat, että odotettavissa on tavallisten ihmisten arjen tarinaa elämän ilojen ja haasteiden keskellä.

Diakoniatyötä johtava pappi Jouni Niemi sanoo odottavansa innolla konserttia ja toivoo, että siitä tulee samanlainen menestys kuin edellisenä vuotena, jolloin kirkko oli lähes täynnä yleisöä. Niemi kertoo iloitsevansa siitä, että tämä uudenlainen tapa kerätä varoja Yhteisvastuulle on yhdistänyt myös seurakunnan työntekijöitä mm. LOVE- kuoron kautta ja että iltaan löytyi jälleen pariskuntia, jotka uskaltautuvat avaamaan jotakin omasta elämästään. Hienona asiana hän pitää myös sitä, että Kauhajoelta lähtöisin olevat muusikot ovat lähteneet mukaan toteutukseen Yhteisvastuun hengessä.

Niemi toivoo, että edelleen löytyisi vaapaehtoisia toteuttamaan myös perinteisiä lista- ja lipaskeräyksiä, koska niiden kautta on saatu aina suurin tuotto. Hän muistuttaa, että Yhteisvastuukeräyksen tuotto menee tärkeisiin kohteisiin ja osa siitä jää paikkakunnalle. Keräystuotosta 60 prosenttia jaetaan Kirkon Ulkomaanavun kautta, 20 prosenttia seurakuntien diakoniatyön kautta ja 20 prosenttia Pelastakaa Lapset ry:n (PeLa) ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) kautta.

Niemi kertoo, että edellisvuoden Yhteisvastuun tuotoilla tullaan tukemaan taloudellisissa vaikeuksissa olevien perheiden nuoria heidän toisen asteen opintoihin liittyvissä opintokuluissa syksyllä opintojen alkaessa.